Φωτογραφίες: Έλια Πατάγου

Μπορεί κανείς να καταλάβει το χαρακτήρα του νησιού από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο λιμάνι.

Στενά καλντερίμια, μιας και υπήρξε νησί με έντονη ιστορία και πολεμικό χαρακτήρα και πλακόστρωτο είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα διακρίνει κανείς περιδιαβαίνοντας, όπως και η απουσία των αμαξιών μιας και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με καραβάκια και γαϊδουράκια. Όλα αυτά πλεγμένα με τα χρώματα της βουκαμβίλια και το άσπρο των νησιώτικων σπιτιών δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό.

Το Ιστορικό μουσείο και το σπίτι του Μιαούλη είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί. Διαθέτει επίσης και gallery για τους φιλότεχνους.

Τόπος ξεκούρασης και ηρεμίας παρά τις πολλές επιλογές που έχει κανείς για φαγητό και ποτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Οι παραλίες είναι οι περισσότερες πάνω σε βράχια, ενώ τα κρυστάλλινα νερά τους μπορεί κανείς να τις απολαύσει περπατώντας ή πηγαίνοντας με καραβάκια.

Οι άνθρωποι ζεστοί και εγκάρδιοι πρόθυμοι να σου προσφέρουν τη φιλοξενία τους και να συμβάλουν με τον τρόπο τους στο να σου κάνουν τη διαμονή ακόμα πιο παραδεισένια.

Είναι ένα νησί που μπορεί κανείς να γεμίσει το μυαλό του με πανέμορφες εικόνες και την καρδιά του με τη ζέστη και την ηρεμία των καλοκαιρινών μεσημεριών.