Το WordPress Greek Community ελάχιστοι το έχουν ακουστά. Είναι μια κοινότητα ανθρώπων που ασχολούνται με το WordPress. Αυτό ίσως να το γνωρίζουν περισσότεροι. Είναι η πλατφόρμα (CMS, για την ακρίβεια) στην οποία «χρωστούν» την παρουσία τους εκατομμύρια blogs και sites ανά τον πλανήτη. Το WordPress τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται στην πιο διάσημη πλατφόρμα δημιουργίας sites -παντός είδους και σκοπού: Από ένα απλό προσωπικό blog μέχρι το πιο πολύπλοκο και «βαρύ» e-shop μεγάλων πολυεθνικών. Ένα ανοιχτό λογισμικό ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο του.

wp_greece_02Το WordPress Greek Community, είναι η κοινότητα που προσπαθεί να διαδώσει τη χρήση του WordPress και να επιμορφώσει τα μέλη της-και όχι μόνο, επάνω σε θέματα που αφορούν την πλατφόρμα. Αριθμεί περίπου 200 ενεργά μέλη, τα οποία συναντώνται 1 φορά ανά μήνα σε κάποιον χώρο προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και γνώση επάνω σε διάφορες πτυχές του WordPress. Ωστόσο 15 από αυτούς αποφάσισαν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα την «υπόθεση WordPress» στην Ελλάδα. Φέρνουν για πρώτη φορά στη χώρα ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια παγκοσμίως: Το WordCamp.

wp_greece_03

Η οργανωτική ομάδα του WordCamp Athens 2016.

Tι είναι όμως το WordCamp;
Είναι ένα από τα πιο γνωστά τεχνολογικά συνέδρια στον κόσμο. Αφορά στο WordPress και στην Τεχνολογία, γενικότερα. Διεξάγεται σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο κάθε χρόνο και φέτος θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από μέλη του WordPress Greek Community και χρηματοδοτείται τόσο από το WordPress Foundation, όσο και από εγχώριες χορηγίες εταιρειών τεχνολογίας- και όχι μόνο.

Ποιους αφορά

Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress, σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες γνώσης. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη του internet που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress, χωρίς κανέναν περιορισμό: web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

Πότε και που θα γίνει

Θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων– και συγκεκριμένα στο χώρο του μηχανουργείου- στις 19 Νοεμβρίου 2016. Την επόμενη ημέρα, στις 20 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί το Contributor Day στο Found.ation. Mπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Contributor Day, εδώ.

Για την συμμετοχή στο συνέδριο, απαιτείται εισιτήριο που κοστίζει 20 ευρώ. Όπως έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, θα υπάρξουν σύντομα εκπτωτικά εισιτήρια για τις ευπαθείς ομάδες. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας, εδώ.