Ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, γεννημένος σίγουρα σε λάθος εποχή. Σε ταξιδεύει, σε συγκινεί, σε μελαγχολεί. Ο ήχος του σαν βγαλμένος, από τις πιο μεγάλες και ξέφρενες ιστορίες αγάπης. Είναι αυθεντικός και αυτό τον ξεχωρίζει στην ελληνική μουσική σκηνή ενώ οι δουλειές του πολυάριθμες, εγχώριες, ξένες, πειραγμένες. Είναι ο Monsieur Minimal και μιλάει στο Allwrite.

Επαγγελματικά, που σε βρίσκουμε τώρα;

Είμαι στο τέλος της καλοκαιρινής μου περιοδείας. Απομένουν 3 ακόμα εμφανίσεις σε Κύπρο και Αθήνα και Καλαμάτα.

Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια. Τι μουσική ακούγατε στο σπίτι; Υπάρχει κάποιο κομμάτι που να σου φέρνει μνήμες από εκείνη την περίοδο της ζωής σου;

Κανονικά, όπως όλων. Η μητέρα μου άκουγε Γλυκερία και ο πατέρας μου Νταλάρα και Μητσιά. Μετά το Πασόκ το γύρισε σε Πανταζή και Σακελαρίου.

Εγώ με τις αδερφές μου ξημεροβραδιαζόμασταν μπροστά στο τότε Αμερικάνικο Mtv για να δούμε και να καταγράψουμε κάποιο βίντεο του Michael Jackson.

Τι σε κερδίζει περισσότερο στο είδος μουσικής που υπηρετείς

Δεν νιώθω ότι υπηρετώ τίποτα. Κάνω την μουσική που έχω μέσα στην ψυχή μου. Οι επιρροές μου είναι αρκετές και αποτυπώνονται  με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στα 4 άλμπουμ ως τώρα. Με ενδιαφέρει η αισθητική και να αποτυπώνω κάθε φορά αυτό που αισθάνομαι.

monsieur_minimal_allwrite_02Αφορμή ή και προϋπόθεση για να συνδέσεις ένα κομμάτι;

Μια ταινία, ένα ταξίδι, μια έντονη προσωπική στιγμή , μια ιστορία και μερικές φορές και ένα μουσικό κομμάτι.

Ποιό αποτελεί το χαϊδεμένο σου;

Αρκετά, ανάλογα με την διάθεση και την εποχή. Αυτή την περίοδο μου αρέσει το κομμάτι που έκανα για την Μελίνα Μερκούρη, για την συλλογή Playing with Melina, το οποίο είναι κοντά και στο νέο ύφος που θέλω να προσεγγίσω.

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς πάρα πολύ;

Με τον Michael Jackson στην επόμενη ζωή ή με τον Moby σε αυτή.

Αν ζούσες σε μια άλλη εποχή, ποια θα ήταν αυτή;

Ίσως να πήγαινα μια δεκαετία πίσω και να ζούσα την εφηβεία μου στα 80’ς.

Τι είναι αυτό που δεν έχεις πραγματοποιήσει ως σήμερα και θέλεις να πραγματοποιήσεις το συντομότερο δυνατό;

Να κυκλοφορήσω κάποιο δίσκο μου σε βινύλιο , κάτι που θα γίνει στο επόμενο άλμπουμ.

monsieur_minimal_allwrite_03Ποιά θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη υπόσχεση που αφήνει το καλοκαίρι που φεύγει;

Δεν ξέρω αν αφήνει υπόσχεση πάντως αποτελεί σίγουρα ένα καλό παυσίπονο-ηρεμιστικό για να πάρουμε δυνάμεις για το χειμώνα, ειδικά αυτή την περίεργη περίοδο.

Ποιο είναι το κομμάτι που ακούς διαρκώς το τελευταίο διάστημα;

Ocean drive – Duke Dumont

Καλλιτεχνικά, τι θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει ακόμα;

Να ντύσω μουσικά μια ταινία που θα μου αρέσει πολύ..

Τι μας ετοιμάζεις για το επόμενο διάστημα;

Πριν λίγους μήνες ήμουν στο Βερολίνο όπου άρχισα να δουλεύω πάνω σε νέο υλικό, οπότε θα επιστρέψω σε αυτό για να το φέρω σιγά, σιγά στην μορφή που το φαντάζομαι .Έχω βρει τον ήχο που θέλω να προσεγγίσω και είδη τον έχω φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Το ύφος του θα είναι κάπου ανάμεσα στην ερωτική και ρομαντική ποπ των 70’s ,με πιο αναλογικούς ήχους ,live rythm and bass και μια μικρή δόση ψυχεδέλειας σε κάποια κομμάτια . Όλα αυτά μέσα από την δίκη μου αισθητική και δοσμένα στο σήμερα.»