Ο πολυχώρος Space Lab ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, φιλοξενώντας την φωτογραφική έκθεση της Όλγας Σαλιαμπούκου με τίτλο “Floating with hope”.

Το προσφυγικό αποτελεί εδώ και ένα χρόνο ένα υπερ- καλυμμένο θέμα λόγω της δραματικότητας, της έκτασης, και κυρίως της κοινωνικής του προέκτασης. Για πολλούς, η μετανάστευση είναι και θα είναι θέμα ζωής και θανάτου. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα, η Όλγα Σαλιαμπούκου, σε αντίθεση με τη γενική τάση, επιλέγει να παρουσιάσει το πρώτο.

Η έκθεση καλύπτει την περίοδο Σεπτεμβρίου – Ιουνίου 2015, περνώντας από τα κομβικά σημεία της Λέσβου, της Αθήνας και της Σμύρνης. Μέσα στην κούραση, το φόβο, την ανασφάλεια και τη διάκριση εμφανίζονται ίχνη ελπίδας, γέλια και κρυφά χαμόγελα.

Η έκθεση θα ανοίξει με μία φιλανθρωπική εκδήλωση εγκαινίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 02 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στον πολυ-χώρο Space Lab με ένα διαδραστικό Opening Event οπτικο-ακουστικής και γαστρονομικής εμπειρίας.

15288693_1788445058110067_5819889128137178937_oΛίγα λόγια για την Φωτογράφο:

Η Όλγα Σαλιαμπούκου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1990 στην Μυτιλήνη και σπούδασε Κοινωνική Πολιτική στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές της άρχισε να εξερευνεί την τέχνη της φωτογραφίας, μέσα από ταξίδια, πληθώρα σεμιναρίων και workshops. Το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Γλυκάνισος» αναδεικνύοντας την μυσταγωγία του ούζου. Την πρώτη παρουσίαση υλικού σχετικό με το προσφυγικό ζήτημα την έκανε το καλοκαίρι του 2016, στα πλαίσια ενός προσωπικού της project στη Σαντορίνη. Σήμερα η ζωή και η εργασία της μοιράζεται ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στη Μυτιλήνη. Η έκθεση »Floating with Hope» είναι η πρώτη παρουσίαση της δουλειάς της στην Θεσσαλονίκη.

Εγκαίνια: Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου // 20:00.

Είσοδος: €5*

Είσοδος έκθεσης Σάββατο 03/12-Παρασκευή 09/12: Ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας 12:00 – 21:00

*Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση των εγκαινίων, καθώς και από τις πωλήσεις σουβενίρ και των φωτογραφιών που θα εκτίθενται, θα διατεθούν για την κάλυψη εξόδων σεμιναρίων φωτογραφίας σε παιδιά προσφύγων, από την φωτογράφο Όλγα Σαλιαμπούκου σε συνεργασία με την ERCI.

Σχετικά με την ERCI

Η Emergency Response Centre International (ERCI) είναι ένας ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει άμεση επέμβαση και ανθρωπιστική βοήθεια σε περιόδους κρίσεων. Στόχος της ERCI είναι να εντοπίζει τα κενά του συστήματος ανθρωπιστικής βοήθειας και να παρεμβαίνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Στην Ελλάδα η ERCI δραστηριοποιείται στους τομείς της Έρευνας και Διάσωσης, Εκπαίδευσης, και Οργάνωσης Camp, και έχει βοηθήσει περισσότερους από 45,000 πρόσφυγες μέχρι στιγμής.