Ο Νικόλαος Ζερβός μας ξεναγεί στον κόσμο του Allvetpharmacy. Έναν κόσμος που φτιάχτηκε με αγάπη για τους μικρούς μας φίλους.

Πώς γεννήθηκε η πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας ενός φαρμακείου κατοικίδιων;

Όταν είσαι χρόνια ιδιοκτήτης κατοικίδιου και γνωρίζεις τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και τα απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν, αντιλαμβάνεσαι την χρησιμότητα ενός κτηνιατρικού φαρμακείου. Επιπλέον είμαι ιδιοκτήτης ενός «κανονικού» φαρμακείου, οπότε μου ήταν ευκολότερο να υλοποιήσω αυτήν την ιδέα.

Τι περιλαμβάνει η γκάμα των προϊόντων σας;

Από προϊόντα περιποίησης, όπως σαμπουάν και κολάρα, μέχρι εξειδικευμένα αντιβιοτικά και φάρμακα για όλα τα κατοικίδια.

Περιγράψτε μας τις λειτουργίες του eshop σας.

Οι λειτουργίες του διαδικτυακού καταστήματος μας είναι πρώτα από όλα η παρουσίαση των φαρμακευτικών προϊόντων, η ενημέρωση και περιγραφή του καθενός από αυτά, η επικοινωνία με τους πελάτες και τέλος οι παραγγελίες για την αγορά των προϊόντων.

Ποιες προσφορές μπορεί να βρει κάποιος αυτή την περίοδο;

Ανταποκρινόμενοι στις δυσκολίες της εποχής, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, έχουμε όλα τα προϊόντα μας διαθέσιμα με έκπτωση (20%) αλλά και δωρεάν παραλαβή από το κατάστημα.

Σπουδές φαρμακευτικής στην Ιταλία και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ποια ανάγκη σας οδήγησε σε αυτή την ακαδημαϊκή… μεταπήδηση;

Αναμφισβήτητα η ανάγκη για διαρκή εξέλιξη αλλά και η διαφοροποίηση είναι δυο πράγματα που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για μένα και έτσι όταν μου δόθηκε η ευκαιρία χωρίς δεύτερη σκέψη το έκανα. Επίσης η διάθεση για πρωτοτυπία και επιχειρηματικές καινοτομίες, μου έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για να τολμήσω αυτήν την αλλαγή.

farmakeio

Μέσα σε ένα περιβάλλον τεχνολογικής ανάπτυξης, θεωρείτε ότι τα eshops κερδίζουν έδαφος σε μία τέτοια απαιτητική αγορά;

Σίγουρα, είναι αδιαμφισβήτητη η δύναμη της οικονομίας του διαδικτύου, με πολλά πλεονεκτήματα όπως το μέγεθος αγοράς και το μικρό κόστος επένδυσης. Πολλοί καταναλωτές πλέον χρησιμοποιούν το ίντερνετ για πολλές από τις αγορές τους.

Ποιες δυσκολίες συναντήσατε στην υλοποίησή του eshops σας;

Το μάρκετινγκ σου δίνει μια πληθώρα επιλογών, πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι ζητάς και να βάζεις ακριβείς στόχους για να μπορέσεις να τους υλοποιήσεις. Επιπλέον, ο φόρτος εργασίας, δικός μου αλλά και του τεχνικού προσωπικού, κάνει μερικές φορές τα εκάστοτε χρονοδιαγράμματα δύσκολο να τηρηθούν.

Πόσο σημαντικό είναι τέτοιες διαδικτυακές προσπάθειες, όπως η δική σας, να έχουν την υποστήριξη ενός εξειδικευμένου προσωπικού;

Το σημαντικότερο, καθώς η συνέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη αρετή για κάθε επαγγελματία, και το εξειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζει τα μέσα για να την πετύχεις στο μέγιστο. Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν μία καινούρια οπτική και ιδέες διαφορετικές και ίσως πιο εστιασμένες.

Ποια θεωρείτε πως είναι η σχέση των Ελλήνων με τα κατοικίδια;

Δυστυχώς μέτρια και ίσως προς κακή. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες εγκατάλειψης κατοικίδιων και μη σωστής φροντίδας λόγω έλλειψης ενημέρωσης, αλλά και λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Όλα τα παραπάνω δυσχεραίνουν τη σωστή φροντίδα για τις ανάγκες ενός κατοικίδιου, όχι μόνο σε προϊόντα αλλά και σε αγάπη και χρόνο. Παρόλα αυτά, πιστεύω υπάρχουν πολλές αχτίδες φιλοζωίας.

Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια μία στροφή στην υιοθέτηση ζώων από πολλούς συνανθρώπους μας. Που θεωρείτε ότι οφείλεται κάτι τέτοιο;

Οι εποχές στην Ελλάδα είναι δύσκολες και οι κοινωνικές συγκυρίες που εξηγούν πολλές φορές τις κακές ανθρώπινες σχέσεις ίσως οδηγούν και στην ανάγκη για μια άλλου είδους σχέση, αυτή του ανθρώπου-κατοικίδιου. Συγχρόνως, είναι και πάντα θα αποτελεί μια ποιοτική επιλογή για κάποιους που θεωρούν τα ζώα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ζωής.

Είναι όλοι ικανοί να έχουν το δικό τους κατοικίδιο;

Όλοι είναι ικανοί με τη σωστή ενημέρωση και προετοιμασία. Σίγουρα χρειάζεται και περίσσια θέληση κι αγάπη όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν. Αν αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο και ανοίξει την καρδιά του σε ένα ζώο είναι σίγουρο ότι θα βρει εκεί τη θέση του.
Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος σαν άνθρωπος όταν αναλαμβάνει την ευθύνη της κατοχής ενός κατοικίδιου;

Νομίζω δυο είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός ιδιοκτήτη κατοικίδιου: Υπευθυνότητα και αγάπη.

Εσείς έχετε κάποιο κατοικίδιο;

Ναι, έχω 1 σκυλάκι (Jack Russell) που αγαπώ πολύ.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σας επιχειρηματικά σχέδια;

Α, δεν μπορώ να σας πω! (γέλια!) Τα μελλοντικά μας επιχειρηματικά σχέδια μας δε διαφέρουν πολύ από ότι θέλει ο κάθε επαγγελματίας για την επιχείρηση του. Ενημέρωση όλο και μεγαλύτερου κοινού αλλά και επέκταση για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο επαγγελματικό μας περιβάλλον, αλλά και καλύτεροι για τους αγαπημένους μας φίλους.

Το πρότυπο e-shop εδώ: http://www.allvetpharmacy.gr/