Τα κείμενα που διαβάστηκαν περισσότερο στα 3 χρόνια «ζωής» του Allwrite.gr

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησε μία μικρή διαδρομή. Μία ομάδα 10 ανθρώπων συμμετείχε στην ομάδα του Allwrite.gr ενός περιοδικού που ευελπιστούσε -και προσπαθεί ακόμα -να δώσει στον Έλληνα 20άρη θέματα που δεν θα διαβάσει αλλού και κυρίως τροφή για σκέψη. Στα 3 αυτά χρόνια, ανέβηκαν περίπου 900 κείμενα στο Website μας, αρκετά από τα οποία διαβάστηκαν πολύ, προκάλεσαν συζήτηση και έφτασαν μέχρι τα «ευήκοα ώτα» πολιτικών αρχηγών. Η συντακτική ομάδα του Allwrite σας παρουσιάζει τα 10 κείμενα που διαβάσατε περισσότερο σε αυτά τα 4 χρόνια.


Τι συμβαίνει σήμερα στην ΚούβαCuba 07

Το 2014, η ο τότε πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε εγκωμιάσει το σύστημα υγείας της Κούβας, σε επιστολή προς τον Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Μετά από μία έντονη κινητικότητα στα Social Media, ο Γ.Καραμαγκάλης προσπάθησε να εντοπίσει τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στο τελευταίο σοσιαλιστικό οχυρό του σύγχρονου κόσμου.


Πως μια ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ θα καταπολεμήσει το Bullyingamanda_bullying

Ένα θέμα το οποίο έφτασε μέχρι το… ipad του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε αναφορά στη συνέντευξη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Oι δημιουργοί της ομάδας «ΑΜΑΝDA», μιας εφαρμογής που virtual reality που σκοπό έχει την πρόληψη του Bullying στα σχολεία, μίλησε για το project στη Μάρθα Οστιούνη.


H ιστορία του Έλληνα υπεραθλητή Γιώργου Τσιάνουtsianos 1

Ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία 3 ακραίες αθλητικές προκλήσεις, μίλησε στο Allwrite.gr για την εμπειρία του. Ο Γιώργος Τσιάνος είναι ο άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια, να ανέβει στο Everest, να διασχίσει τη Σαχάρα με τα πόδια και να κολυμπήσει τον Διάπλου της Μάγχης και την απόσταση Πελοπόννησος-Κρήτη.


Mια έρευνα για το Ισλαμικό ΚράτοςISIS_i_domi_kai_i_organosi

Με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία η συντακτική μας ομάδα έκανε μια τρίμηνη έρευνα που προσπάθησε να δώσει φως σε όλες τις πτυχές της δράσης του Ισλαμικού Κράτους.


To Σκάνδαλο του The Mall AthensΣκάνδαλο The Mall Athens

Ο Δικηγόρος Τρύφωνας Κόλλιας σε μία εκτενή νομική ανάλυση για την υπόθεση του κτίσματος του γνωστού εμπορικού κέντρου.


Το αφιέρωμα της Εύης Τσεκούρα στην Φθινοπωρινή ΚομμοτηνήΦωτογραφία: Εύη Τσεκούρα

Φωτογραφία: Εύη Τσεκούρα

Ένα φωτορεπορτάζ της Εύης Τσεκούρα που έγινε ανέλπιστα viral στην μακρινή Κομοτηνή, με δεκάδες sites και blogs να αναπαράγουν τις φωτογραφίες της συντάκτριας του Allwrite.gr.


Xoρεύοντας με τα ΜαθηματικάPanorea Mpaka maths dance

Μία συνέντευξη στη Μάρθα Οστιούνη για μία -ομολογουμένως- διαφορετική μέθοδο διδασκαλίας των μαθηματικών από την Πανορέα Μπάκα.


Μία επίσκεψη σε ένα ξεχωριστό σχολείο στη Θεσσαλονίκηsxoleio_tis_fysis_5

H Mάρθα Οστιούνη και η Αγγελική Μαυρομμάτη πήγαν στο «Σχολείο της Φύσης» στη Θεσσαλονίκη και μίλησαν με την Ελισσάβετ Γεωργιάδου.


Πως ειναι να ζεις με κρίσεις Πανικούkrisi panikoy

Η Ελένη Γκρήγκοβιτς σε ένα ρεπορτάζ-έρευνα για το ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο των κρίσεων πανικού.


Ρεπορτάζ για την αποχή της Trans Κοινότητας από το Αthens Pride 2015.

Φωτογραφία: Έφη Ροδοπούλου

Φωτογραφία: Έφη Ροδοπούλου

Tο ρεπορτάζ της Ελένης Γκρήγκοβιτς για την απόφαση της LGBT κοινότητας να απέχει από το Athens Pride. Το Allwrite μίλησε με τα πρόσωπα που πήραν την απόφαση αυτή και προσπάθησε να καταγράψει το xρονικό του εσωτερικού «διχασμού» για πρώτη φορά στα χρονικά του Pride.